1. A kamu borsznob

Hosszan, figyelmesen tanulmányozza a három tételből álló borkínálatot,(folyó vörös, fehér, rozé) érdeklődik az évjárat iránt, mire te közlöd vele, hogy "ennek szavatossági ideje van, nem évjárata, pajtás." Kér egy rozé hosszúlépést, ízlelgeti. Ha közli, hogy érzi rajta a citrus-ízt, kérj elnézést a mosogatás utáni hanyag öblítés miatt.

2. Az 'Én is vendéglátós vagyok!'

"bármelyikmásik" bár csaposa. Messziről felismerhető mustráló tekintetéről. Ajtótól ablakig felméri a rendet és a rendszert, majd szolíd mosollyal a pulthoz lép. Egy korsó sört kér, és nem mulasztja el, hogy 30 másodpercben kioktasson a csapolás varázslatos világáról. 150 forintot jattol, miközben többször felemlegeti, hogy ő is csapos, és tudja, hogy ez fontos.


3. A messziről jött vendég, és az ő koktélja

Vidéki krimóból  (vidéki kocsma: faluszéli családi ház, az emeletet lakják, alul  'Örökzöld' vagy 'Pepita' néven a falu fiatalosabb /nem talponálló-biciklis-bácsis/ kocsmája működik, bent biliárdasztal, kamu-retró Coca Cola reklámok, és fotók a tavalyi szilveszteri buliról) na szóval az ilyen helyről érkező vendég, aki egy random tömény és gyümöcslé keverékét rendeli valamilyen, csak náluk használt fantázianéven. Pl:
"Egy Gumiember koktélt kérek.. nem tudod, mi az a Gumiember? Figyelj, elmondom, hogy készül, rólam nevezték el."

4. A főnök haverja

Legtöbbször haverjaival érkezik, és úgy viselkedik, mintha övé lenne a kocsma. Először erőt demonstrál ("nyissá' számlát, majd Lalival rendezem, hozd már ki az asztalhoz, köszipuszi") majd két feles után dícséreteket oszt. ("Nagyon jó munkaerő vagy, megmondom majd a Lalinak, hogy emelje a béredet.")
Lali másnap a te fizetésedből vonja le a nem rendezett tételeket.

5. 18 (+/- 2) éves, gazdag szülőkkel

Heinekent iszik, és nagy címlettel fizet. A "kérek, légyszíves" jellegű kifejezéseket kínos gondossággal kerüli. He esetleg felrovod neki ezt, közli, hogy apuci pénzéből zsebből megvehetné a helyet, és egy szar csapos ne oktassa ki.


Címkék: gecivendég

A bejegyzés trackback címe:

https://kalapalol.blog.hu/api/trackback/id/tr145743467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása