6. Precíz Tibor

Szemmértéke EU szabvány szerint hitelesített, mindig pontosan tudja, mennyivel kevesebb a sör a hab javára. (Milliméterekben mérve.) Felháborodik, ha (szerinte) lassan  szolgálod ki, és kéri a panaszkönyvet. Fejből tudja a fogyasztóvédelem telefonszámát, esetleg ismerőse is dolgozik ott. Igen, ő így próbál csajozni...

7. Nyitva-e vagytok má'?

Ez a típus az, amelyiket a csukott ajtó, leoltott villany, 'ZÁRVA' tábla és hasonlók nem hatnak meg. Mer' hát ugye ha ember van bent, akkor az azé' van, hogy ő igyon. Frissen felmosott padló, letár, stand az útjába nem állhat, nyitás előtt két órával átvágtat a nedves kövön, és kedves hangon érdeklődik: "Nyitva-e vagytok má'? "

8. A kintről szeszt és ételt behordó vendég

Az a fajta, aki szerint a vendéglátóipari egység működését  a TB-je fedezi, és arra van, hogy ne ázzon-fázzon a köztereken, (Az amúgy is törvényellenes) hanem szép komótosan elhelyezkedve a kocsmában igya meg a La Fiesta vörös (FJN) borát, vagy a nagyfater-féle vegyes gyilkost. Amennyiben szólni mersz neki, elhord mindenféle kapitalista pöcsnek, esetleg rendel egy hosszúlépést, ami szerinte szabadjegy neki az este hátralevő részére.

9. a szakértő

Hosszan, nagyon hosszan tanulmányozza az árlistát a pult felett. Időnként köhint, vagy egy halk 'aha' hagyja el a száját. Miután figyelmesen átolvasta, elkezdi kérdezgetni azokat a töményeket, amik NEM szerepelnek az árlapon. Miután megmutatta, mennyi fajtáját ismeri az általad nem tartott whiskyknek és pálinkáknak, kér egy hosszúlépést folyóborból, majd 5 és tíz forintos érmékkel a számlát forintra pontosan rendezve távozik.

10. All in

A vendég, aki kocsmáros, sok helyen ismeri a főnököt, egyik helyről a másikra viszi a piát,beleokoskodik a dolgodba, borsznob, és... Ja, bassza meg.. Ez én vagyok, ha máshol iszok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalapalol.blog.hu/api/trackback/id/tr725748891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása